Hazırlama süresi : 5 dakika + akşamdan suda bekleme
Pişme süresi : 1 saat 10 dakika
Malzemeler
2 bardak kuru fasulye
1 büyük soğan
2 domates
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
350 gr pastırma
Acı biber
150 gr ayçiçek yağı
Hazırlanışı
Fasulyeleri bir kasede akşamdan üzerlerini örtecek kadar soğuk su koyarak bekletin. Sabahleyin bu suyu döküp orta boy bir tencerede fasulyelerin üzerini dört parmak aşacak kadar iyi su koyarak ılık ateşte 45 dakika haşlayın. Ayrı bir tencerede ayçiçek yağını kızdırıp küçük doğranmış soğanı 2-3 dakika kavurun. Dörde böldüğünüz domatesleri de içine ekleyip 2-3 dakika daha tahta kaşıkla çevirerek kavurun. Domates, biber salçasını ve kırmızı kuru biberi ortadan ikiye keserek tencereye ilave edin. Fasulyeleri ve haşladığınız suyu tencereye koyun. Su, fasulyenin bir parmak üzerinde olsun. Eğer yeterli haşlama suyunuz kalmadıysa ılık su ilave edebilirsiniz. Fasulyeniz kaynamaya başlayınca çemenleri ile birlikte pastırmaları atıp bir pişim daha kaynatın. Yemek servisi yapmadan önce yenecek kadarını bir fırın kabına alıp 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder