4 Kişilik
282 Kalori
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişme süresi: 30 dakika
Malzemeler
2 büyük dolmalık kırmızı biber
2 çay kaşığı zeytinyağı
1 kuru soğan, rendelenmiş
2 diş sarmısak, ezilmiş
3/4 bardak pirinç
1 bardak sebze suyu
1 bardak su
1 yemek kaşığı limon suyu
300 gr ıspanak, ince kıyılmış
2 yemek kaşığı taze nane, ince kıyılmış
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık, hafif kavrulmuş
50 gr beyaz peynir, rendelenmiş
1 yemek kaşığı kuş üzümü
Hazırlanışı
Fırını sıcakta ısıtın. Dolmalık biberleri uzunlamasına ikiye kesip, çekirdeklerini çıkarttıktan sonra 15 dakika üzerleri açık olarak fırında kızartın. Bu arada, zeytinyağını ısıtıp soğan ve sarmısağı kavurun. Pirinç, sebze suyu, su ve limon suyunu ekleyip kaynatın. Isıyı kısarak 15 dakika ara sıra karıştırarak demlendirin. Ispanak, naneleri, dolmalık fıstıkları ve kuş üzümünü ilave edin. İyice karıştırın. Pirinçli karışımı kaşıkla dolmalık biberlerin içine doldurun. Üzerlerine peynir serpiştirip ısınmış fırında 15 dakika veya peynirler eriyene kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder