4 Kişilik
775 Kalori
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişme süresi: 1 saat 15 dakika
Malzemeler
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 kuru soğan, rendelenmiş
2 diş sarmısak, ezilmiş
1 kg 250 gr domates, rendelenmiş
1 kg patlıcan
300 gr taze kaşar peyniri (Çedar da olabilir.)
1 bardak fesleğen yaprağı, ince kıyılmış
Hazırlanışı
Isıttığınız yağda soğanı kavurup, sarmısağı ekleyerek 1 dakika daha kavurun. Domates rendesini ekleyerek 15 dakika demlendirin. Patlıcanları ince dilimleyerek kızgın tavada kızartın. Kağıt havlu üzerine alın. Patlıcanların 1/3ünü fırın kabına dizip üzerlerine Çedar veya taze kaşar peynirinin bir kısmını serpin. Bu işlemi patlıcanlar üstte kalacak şekilde malzemeniz bitene kadar tekrarlayın. En üste domates sosunu yayıp, fesleğen yaprakları koyun. Kalan peyniri en üste serpip, fırında 40 dakika pişirip sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder