FIRINDA BİBERLİ PATATES MALZEMELER 700 gr patates 2 soğan 3 kırmızı ve 3 sarı küçük dolmalık biber 2 çorba kaşığı sıvıyağ 1 demet taze baharat 150 gr labne peyniri 100 gr süt kreması 2 yumurta sarısı 100 gr eski kaşar bir miktar yağ |
HAZIRLANIŞI
Patatesleri 20 dakika tuzlu suda haşlayın. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip doğrayın. Kaynar suda 3 dakika haşlayıp suyunu süzün.
Soğanı dilimleyip kızgın yağda kavurun. Baharatın yapraklarını ince doğrayın. Labne, süt kreması,yumurta sarısını çırpın. Kaşarı rendeleyip yarısını yumurtalı karışıma ekleyin.
Fırını 175 dereceye ayarlayıp, önceden ısıtın. Patatesleri soğumaya bırakın. Fırın tepsisini yağlayın.Patatesleri soyup dilimleyin.
Tepsiye bir sıra patates dizin. Baharat serpip yumurtalı karışımdan dökün.Biberlerin yarısını ekleyip yine karışım dökün. Malzeme bitene kadar işlemi tekrarlayın. Son olarak artan biber ve soğanları dizip üzerine kaşar serpin. 40 dakika pişirin.
Soğanı dilimleyip kızgın yağda kavurun. Baharatın yapraklarını ince doğrayın. Labne, süt kreması,yumurta sarısını çırpın. Kaşarı rendeleyip yarısını yumurtalı karışıma ekleyin.
Fırını 175 dereceye ayarlayıp, önceden ısıtın. Patatesleri soğumaya bırakın. Fırın tepsisini yağlayın.Patatesleri soyup dilimleyin.
Tepsiye bir sıra patates dizin. Baharat serpip yumurtalı karışımdan dökün.Biberlerin yarısını ekleyip yine karışım dökün. Malzeme bitene kadar işlemi tekrarlayın. Son olarak artan biber ve soğanları dizip üzerine kaşar serpin. 40 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder